خواص

نحوه استفاده روغن اسطوخودوس

طرز استفاده روغن اسطوخودوس

در ابتدا لازم است بدانید روغن اسطوخودوس از گل های گیاه اسطوخودوس تهیه می شود و دارای رایحه آرام بخش است. از روزگاران گذشته تا به حال برای استخراج این روغن از روش تقطیر که شایع ترین روش استخراج اسانس و… است استفاده می کردند. اسطوخودوس با نام لاتین (lavare) به معنای (شستن) شناخته شده است. در پاره ای از اوقات علت این نامگذاری را در آن می دانند که در روزگاران گذشته ایرانیان، رومی ها، یونانی ها و مصریان از گل ها و روغن های این گیاه به عنوان عطر و برخی مواد افزودنی در حمام استفاده می کردند. به طور کلی، روغن اسطوخودوس اسانسی، نوعی روغن خالص و فاقد مواد افزودنی است که با سایر روغن های اسطوخودوس که در بازار به عنوان عطر فروخته و مورد استفاده قرار می گیرد تفاوت فوق العاده ای دارد.

طبع و مزاج روغن اسطوخودوس

  • روغن اسطوخودوس دارای طبعی گرم و خشک است.

نحوه مصرف روغن اسطوخودوس

نحوه‌ی مصرف روغن اسطوخودوس

همانطور که میدانید روغن اسطوخودوس به روش های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد که رایج ترین این روش ها عبارتند از:

استفاده از این روغن در آب حمام

چنانچه فرد دردهای عضلانی را در خود احساس کند مقداری از این محصول را به آب افزوده و بدن خود را با آن شستشو می دهد. نکته قابل توجه این است که این کار می تواند در تسکین و بهبود دردهای عضلانی تاثیر فوق العاده ای داشته باشد.

ماساژ با روغن اسطوخودوس برای کاهش درد

از موثرترین روش های استفاده از روغن اسطوخودوس ماساژ پوست بدن به منظور کاهش دردهای عضلانی و مفصلی است. از دیگر کاربردهای ماساژ پوست با این روغن، رفع و برطرف نمودن مشکلات و آسیب های پوستی نظیر سوختگی، آکنه و سوزش پوست است.

مقاله پیشنهادی:  آیا روغن خراطین حجم دهنده است؟

استفاده استنشاقی

یکی از روش های استفاده از روغن های اسطوخودوس، بخور و استفاده استنشاقی از این محصول است که دارای کاربرد فراوانی است.

برای مرطوب و نرم کردن دست و پا

با افزودن چند قطره از روغن های اسطوخودوس در آب گرم و قرار دادن دست و پای خود در آن می توانید درد و التهاب را کاهش داده و دست و پای خود را مرطوب و نرم کنید.

روغن اسطوخودوس و کمپرس

از دیگر روش های استفاده از این روغن به عنوان کمپرس است. این روش به گونه ای است که حوله یا دستمال تمیزی را در ظرف حاوی آب و چند قطره از این روغن خیسانده و سپس آن را بر روی ناحیه مورد نظر که دارای کبودی، ضرب دیدگی، آسیب دیدگی و… است قرار دهید.

روغن اسطوخودوس

خواص و کاربرد روغن اسطوخودوس

تحقیقات نشان می دهد برخی خواص و فواید برای این محصول اثبات شده که مهمترین آن‌ها:

  1. کاهش استرس و اضطراب،
  2. تسکین دردهای مختلف،
  3. ضد عفونی کردن پوست سر و بدن،
  4. شفاف سازی پوست،
  5. کاهش چین و چروک پوست صورت،
  6. درمان جوش صورت،
  7. افزایش گردش خون،
  8. بهبود سلامت مو، هضم آسان غذا و… است.
  9. نکته قابل توجه این است که روغن اسطوخودوس نوعی ماده طبیعی است که در آروماتراپی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
  10. از برجسته ترین خواص روغن اسطوخودوس، ضد باکتریایی بودن آن است که آن را به یک پاک کننده و بو زدای قوی تبدیل کرده است.

سایر کاربردهای مهم این روغن

  • تسکین و بهبود زخم
  • دفع حشرات
  • تحریک جریان ادرار و رفع مشکلات مربوط به مثانه
  • خاصیت ضد سرطانی
  • تسکین و بهبود اگزما و خشکی پوست
  • بهبود اختلالات تنفسی
مقاله پیشنهادی:  عرق یونجه برای چاقی

خرید روغن اسطوخودوس

خرید و قیمت روغن اسطوخودوس اصل←  روغن اسطوخودوس اصل 30 سی سی

موارد منع مصرف روغن اسطوخودوس

  • برای زنان باردار و شیرده: این محصول همچون سایر روغن های اسانسی دیگر است و ممکن است آثار نامطلوبی بر روی جنین بر جای گذارد از این رو پیش از مصرف آن، مراجعه و مشورت با پزشک متخصص الزامی است.
  • آلرژی و حساسیت: در پاره ای از اوقات مصرف این روغن سبب بروز برخی حساسیت ها و واکنش های آلرژیک نظیر تحریک و سوزش و خارش پوست و ….در فرد می شود.
  • ترکیب شدن با روغن های دیگر: نکته قابل توجه این است که ترکیب شدن این روغن با دیگر روغن ها منجر به تهیه محصولی می شود که خالص نیست و مصرف آن ممکن است هرگونه عوارض جانبی برای فرد به دنبال داشته باشد.

سخن پایانی

با تکیه بر مطالب فوق در می یابیم این روغن علی الرغم اینکه به عنوان یک مسکن عمل می کند در درمان مشکلات و بیماری های مختلف نیز کاربردهای فراوانی دارد. به طور کلی، علاوه بر کاهش درد، التهاب و.. می تواند در پاکسازی و جوانسازی پوست نیز نقش بسزایی داشته باشد. چنانچه فرد پس از استفاده از این محصول هرگونه عوارض و علائمی در خود احساس کند باید از مصرف آن خودداری و به پزشک متخصص مراجعه نماید.

چنانچه افراد می خواهند این محصول را در نهایت کیفیت و مرغوبیت خریداری کنند باید به مراکز فروش و عطاری های معتبر مراجعه کرده و از حفظ کیفیت آن اطمینان حاصل نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.