عرق بیدمشک، درواقع عصارهی گیاه بیدمشک است که به گفتهی اطباء سنتی، مصرف آن خواص بسیاری را به ارمغان میآورد. عرق بیدمشک همچنین دارای عطر بینظیری است و از آن میتوان در رایحه درمانی استفاده نمود. گیاه بیدمشک، همانطورکه از نام آن برمیآید، از خانوادهی بیدهاست. عرق بیدمشک را میتوان به انواع شربت اضافه کرد تا عطر فوقالعادهی آن، لذت بیشتری را عایدتان کند. تولید این عصاره به صورت سنتی و صنعتی در ایران رواج دارد، و مانند سایر عرقیجات از فرایند تقطیر و تبخیر حاص میشود که خواص بیدمشک را به صورت متراکمتر دارا است. اگر این سوال «عرق بیدمشک برای چی خوبه؟» ذهن شما را نیز به خود مشغول کرده، مطلب پیش رو را بخوانید تا در کنار بهرهمندی از طعم و عطر لذیذ این عرق، از خواص آن نیز بهرهمند گردید.
خواص عرق بیدمشک
عرق بیدمشک، مایعی با طبیعت سرد و تر است. ترکیبات گیاهی مانند «ژرانیون سالیسین» و «تانن» اجزای اصلی تشکیلدهندهی این عرق هستند و به همین خاطر است که گفته میشود مصرف این عصارهی گیاهی، می تواند در خدمت سلامت قلب، آرامش روان و رفع خستگی درآید. از دیگر خواص عرق بیدمشک عبارتند از:
- تقویت سیستم اعصاب؛ شما میتوانید برگهای بیدمشک را بجوشانید و این جوشانده را با مقداری عسل مصرف کنید. این ترکیب اعصاب را آرام میگرداند.
- کمک به سلامت قلب؛ مصرف ترکیبی از عرق بیدمشک با آب سرد، به نسبت 1 به 2 و مقداری عسل برای طعمدهی، میتواند به سلامت قلب شما کمک کند. اگر به تپش قلب مبتلا هستید، ترکیب شربت بیدمشکل، گلاب و زعفران دوای درد شماست. یک لیتر عرق بیدمشک، یک لیتر گلاب و 2.5 گرم زعفران را با یک کیلوگرم شکر ترکیب کنید و 10 دقیقه بجوشانید. 2 قاشق غذاخوری از این نوشیدنی را روزی 3 بار با آب ترکیب کرده و نوش جان کنید.
- مصرف عرق بیدمشک به تقویت دستگاه گوارش، بهبود هضم و افزایش اشتها کمک میکند. این عرق همچنین دستگاه گوارش را ضد عفونی کرده و در نتیجه برای درمان آکنه و جوشهای صورت نیز بسیار مفید خواهد بود.
- عرق بیدمشک تورم را کاهش میدهد.
- اگر به علت گرممزاجی، به سردرد دچار میشوید، مصرف عرق بیدمشک میتواند به تسکین این دردها کمک کند.
- از آنجا که عرق بیدمشک، دستگاه گوارش راتقویت مینماید، میتوانید برای درمان یبوست، به عنوان یک ملین از آن استفاده کنید.
- به دلیل طبع سرد و تر عرق بیدمشک، از آن به عنوان تببر استفاده میشود.
- مصرف عرق بیدمشک، قند خون را کاهش میدهد.
- اگر به دلیل ضعف بدن، تعرقتان زیاد شده است، مصرف ترکیبی از عرق بیدمشک و شربت بهارنارنج نتایج فوقالعادهای به همراه دارد. گفته میشود برای بهرهمندی از این خاصیت باید به مدت 40 شب، هر شب یک لیوان از این نوشیدنی را مصرف کنید.
- حضور ترکیباتی مانند «ژرانیون سالیسین» و «تانن» در عرق بیدمشک، از آن یک آرامبخش بینظیر ساخته است.
- ترکیب عرق بیدمشک، عرق بید، عرق کاسنی و عرق شاهتره و مصرف آن سه بار در هر روز، یرقان را درمان میکند.
- ترکیب عرق بیدمشک با گلاب، به درمان سردرد و سرگیجه ناشی از سودا کمک میکند.
اطلاع از قیمت و خرید ← خرید عرق بیدمشک فیض با قیمت ویژه و کیفیت عالی
مضرات عرق بیدمشک
همانطور که گفته شد، مصرف عرق بیدمشک، منجر به کاهش قند خون میشود. در نتیجه اگر به دیابت مبتلا هستید، هنگام مصرف این شربت سطح قند خون خود را تحت نظر داشته باشید و اگر فرد سالمی هستید، برای جلوگیری از افت ناگهانی قند، عرق بیدمشک را همراه با شیرینکنندههای طبیعی مانند عسل نوش جان کنید.
عرق بیدمشک در بارداری؛ مفید یا مضر؟
اگرچه عرق بیدمشک خواص بسیاری دارد، اما مانند هر چیز خوب دیگری با برخی عوارض نیز همراه است. توصیه میشود زنان باردار از مصرف این عرق، بدون مشورت پزشک خودداری کنند. چرا که احتمال سقط جنین را افزایش میدهد. این نکته در رابطه با بسیاری از داروهای گیاهی صدق میکند. در نتیجه با دریافت تائيد پزشک میتوانید از خواص آرامبخشی عرق بیدمشک در دوران بارداری بهرهمند گردید.
طریقه مصرف عرق بیدمشک
در حالت کلی، اگر روند خاصی را برای مصرف عرق بیدمشک مد نظر ندارید، توصیه میشود هر روز قبل از غذا یک استکان از آن را بنوشید یا مقداری از آن را به انواع شربت اضافه کنید.
ترکیب عرق بیدمشک با عسل، یکی از بهترین روشهای مصرف آن است چرا که هم از عوارض ناشی از افت قند خون جلوگیری میکند و هم به طور همزمان، شما را از خواص عسل بهرهمند میگرداند. شیرین کردن عرق بیدمشک با عسل، به افزایش اشتها کمک میکند. این ترکیب همچنین در دفع سموسم صفراوی بسیار موثر است.
سخن پایانی
با وجود خواص فراوانی که به مصرف عرق بیدمشک نسبت داده میشود، مصرف این عرق بدون محدودیت و بدون عوارض نخواهد بود. همانطور که گفتیم، عرق بیدمشک موجب افت شدید قند خون میشود و این در بلند مدت میتواند خطرناک باشد. طبیعت بیدمشک سرد و تر است و بنابراین خوب است همچنین همراه با گرمیجات برای رعایت تعادل مصرف گردد. آیا شما از این عرق گیاهی استفاده میکنید؟ چه نتیجهای از مصرف آن عایدتان گشته؟