گیاه حنظل، که به نامهای گوناگونی از جمله «سیب تلخ»، «خیار تلخ»، «کدو بیابانی» و … نیز شناخته میشود، گیاهی جاودانی با ساقههای پرزدار و از خانوادهی «Cucurbitaceae» است که به صورت بومی در میترانه و آسیا رشد میکند. حنظل از قرن یک منبع درامدی بوده و هنوز هم پرکاربرد است. این گیاه میوهای شبیه به هندوانهی کوچک تولید میکند که طعم تلخی دارد. خواص سلامتی زیادی به حنظل نسبت داده میشود و ما در این مطلب به خواص روغن حنظل برای پوست میپردازیم.
خواص روغن حنظل برای پوست
روغن حنظل خواص بسیاری دارد. این روغن را میتوان جهت درمان خارشهای پوستی، به صورت ماساژ موضعی استفاده کرد. بعلاوه اینکه روغن حنظل برای پوست سر نیز مفید است و از سفید شدن موها جلوگیری میکند.
سایر خواص روغن حنظل
درمان دیابت با روغن حنظل
به گفتهی محققان، مصرف روزانهی روغن حنظل میتواند به درمان دیابت کمک کند و قند خون را کاهش دهد، اگرچه باید در کنار درمانهای پزشکی به کار برود.
تسکین نوروپاتی دیابتی
برخی از افراد مبتلا به دیابت، دچار تخریب مویرگها شده که میتواند به دردهای عضلانی منجر شود. براساس برخی مطالعات، مصرف موضعی روغن حنظل میتواند در کاهش درد موثر باشد.
تنظیم کلسترول و چربی خون
برخی مطالعات محدود با نتایج مختلف وجود دارند که حاکی است آنند مصرف روغن حنظل ممکن است بتواند سطح کلسترول بد را کاهش دهد.
از دیگر خواص روغن حنظل:
- کمک به درمان یبوست
- درمان مشکلات کیسه صفرا
- درمان مشکلات کبدی
- و …
خرید و قیمت روغن حنظل ← روغن حنظل جواهر
مصرف روغن حنظل در بارداری
مصف روغن حنظل برای زنان در بارداری اکیدا ممنوع است. این روغن قاعده آور است و ممکن است سبب سقط جنین شود و حتی مرگ شود.
سخن پایانی
مصرف روغن حنظل گاه با عوارضهایی مانند اسهال، استفراغ، مشکلات کلیوی، ادرار خونی و … همراه است. تنها مصرف 2 گرم از ان میتواند موجب مرگ شود. در نتیجه حتما، پیش از مصرف آن در هر شرایطی با پزشک مشورت کنید. جهت استفاده از روغن حنظل برای پوست، حتما از قبل مقداری از آن را روی یک نقطه از بازو تست کنید تا از عدم حساسیت به آن اطمینان حاصل شود. نظر شما در این رابطه چیست؟ آیا با روغن حنظل و خواص آن آشنا هستید؟
سلام روغن بذر حنظل خالص دارم صدرصد
سلام قیثمت چند